Короткий опис (реферат):
Софора японська (Styphnolobium japonicum) – рослина родини
бобових, до хімічного складу якої входять поліфенольні сполук
(рутин, кемпферол-3-софорозид, геністеїн і геністеїн-3-софорозид
та ін.), алкалоїди, органічні кислоти, комплекс вітамінів (віт. Р, С,
В6, В12 та ін.), мікроелементи (Ca, Fe, K, I, Mg, Zn) та ін. [1, с. 163].
Оскільки, провідною групою БАВ плодів софори японської є
сполуки поліфенольної природи, тому саме згідно кількісного
вмісту цих речовин доцільно здійснювати стандартизацію даного
виду лікарської сировини.
Метою дослідження було встановлення оптимальних умов
екстрагування фенольних сполук з висушених плодів
Styphnolobium japonicum.